«

»

Nov 23

Háború Európa tetején – Az olasz front emlékezete napjainkban

Az első világháborús itáliai front és az 1917-es esztendő történéseivel, emlékezetével, valamint az események máig tartó hatásával ismerkedhettek meg azok, akik 2017. november 22-én 16 órakor részt vettek a Maláta Étteremben a Central European Heritage NKft. és a PTE “Béke és konfliktus a Balkánon és Közép-Európában” kiválósági centrum által megrendezett „Embervágóhíd – a magyar hadtörténelem legnagyobb győzelme -Kerekasztal-beszélgetés az itáliai frontról és örökségéről” című rendezvényen.

A kerekasztal-beszélgetés megszervezésére a Europe for Citizens Program (European Horizons of 1917 – its significance and lessons learned) keretében került sor. A program megvalósításában a szervező Central European Heritage NKft. mellett hat ország (Montenegró, Olaszország, Belgium, Lengyelország, Szerbia, Horvátország) hat szervezete vesz részt.

A rendezvényen Dr. Nagy Miklós Mihály, hadtörténész, nyugalmazott alezredes a caporettói eseményeket, annak előzményeit és máig tartó hatását mutatta be földrajzos szemmel. Dr. Pap Norbert, tanszékvezető egyetemi docens az első világháborús olasz-magyar harcok olaszországi emlékezetéről tartott előadást.

Mánfai György fotóművész pedig az itáliai front örökségét mutatta be fényképek segítségével az eseményen megjelent mintegy 65 főnek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>